Inspectoratul Școlar Județean Botoșani pune la dispoziție un număr telverde, pentru înscrierea la clasa pregătitoare
23/03/2024 10:30 in STIRI

Ordinul Ministrului Educației privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar și a Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024-2025 a fost oficializat prin publicarea în Monitorul Oficial al României.

Potrivit calendarului stabilit, în data de 25 martie 2024 vor fi făcute publice circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, inclusiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ. Aceste informații vor fi disponibile atât pe site-ul fiecărei unități de învățământ, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Pe durata perioadei de înscrieri și până la încheierea acesteia, un număr de telefon telverde va fi activ la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. Părinții vor putea apela acest număr pentru a primi gratuit informațiile necesare pentru înscrierea copiilor. Detaliile referitoare la numărul de telefon telverde, începând de la care acesta va fi funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util.

Procesul de înscriere pentru clasa pregătitoare este un moment important pentru părinți și copii deopotrivă, marcând începutul unei noi etape în educație. Înscrierile încep pe 11 aprilie, iar cererile pot fi depuse până pe 14 mai 2024. După această dată, vor fi afișate listele cu elevii înmatriculați și locurile rămase libere. O a doua etapă de înscriere este prevăzută pentru părinții care nu au reușit să înscrie copiii în prima etapă sau care nu au participat la aceasta, între 31 mai și 21 iunie 2024. Informațiile detaliate despre procesul de înscriere, inclusiv documentele necesare și calendarul complet, vor fi disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.” a declarat Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

COMMENTS