O bijuterie arhitecturală din Botoșani se transformă în ruină pe zi ce trece
23/03/2024 14:34 in STIRI

Unul dintre cele mai importante monumente istorice din municipiul Botoșani se degradează pe zi ce trece. Casa Friedrich Costiner reprezintă un monument arhitectural de o frumusețe aparte, dar, din păcate, a fost dată uitării și degradării.

Aceasta este situată pe Aleea Maxim Gorki, nr. 13, municipiul Botoșani, a aparținut marelui afacerist Friedrich Costiner și se află pe lista patrimoniului cultural românesc.

O petiție online a fost inițiată, fiind semnată de botoșăneni și nu numai, prin care se face un apel către municipalitate pentru salvarea acestui monument istoric care a aparținut afaceristului Friedrich Costiner.

„Vă rugăm să nu ignorați starea de degradare avansată a clădirii-monument istoric ce a aparținut afaceristului Friedrich Costiner, situată pe Aleea Maxim Gorki, nr. 13, municipiul Botoșani, și să inițiați procedura de exercitare a dreptului de preempțiune în scopul de a reda comunității această clădire, așa cum arăta odinioară. Casa ,,Friedrich Costiner” este parte din istoria acestui oraș. Dispariția acesteia va duce nu numai la pierderea unui monument arhitectural de o frumusețe aparte, ci și la uitarea în negura timpului a unui important crâmpei din istoria acestei urbe”, arată inițiatorul petiției.

Petiția poate fi semnată AICI

 

COMMENTS