Prognoza meteo, azi, 25 martie 2024
25/03/2024 06:53 in STIRI

Vremea se va răci semnificativ în sudul și sud-estul țării, în timp ce în restul regiunilor temperaturile vor rămâne relativ constante în comparație cu intervalul precedent. Astfel, valorile termice vor fi mai scăzute decât media multianuală, situându-se între 6 și 16 grade Celsius în timpul zilei.

Cerul va fi predominant înorat pe parcursul zilei, însă se va începe să se degajeze treptat în timpul nopții. Precipitațiile vor fi prezente în jumătatea de sud-est a țării, unde se vor înregistra cantități de apă între 10 și 15 litri pe metru pătrat, iar în restul teritoriului vor fi ploi izolate. În Transilvania și nordul Dobrogei există șanse pentru precipitații mixte, inclusiv lapoviță, ploaie înghețată și ninsoare.

Vântul va avea intensificãri în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei, precum și în sudul Transilvaniei, cu viteze medii între 55 și 65 km/h. Temperaturile minime vor varia între -4 și 5 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului, se așteaptă brumă în regiunile montane și în zonele deluroase din sudul țării.

În Botoșani, vremea va fi mai rece decât în ziua precedentă, cu cerul acoperit și vânt slab dinspre nord-vest. Temperaturile diurne vor oscila între 8 și 10 grade Celsius, coborând până la 3 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, ninsorile vor predomina, iar precipitațiile vor fi însoțite sporadic de fulgere. Vântul va fi puternic pe crestele montane, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze la rafală între 80 și 90 km/h, ceea ce va provoca viscol și va reduce vizibilitatea.

 

COMMENTS