Prognoza meteo, azi, 27 martie 2024
27/03/2024 10:22 in STIRI

Miercuri, prognoza meteo indică ploi ușoare în zonele sudice ale țării, în timp ce restul teritoriului va beneficia de vreme frumoasă și mai caldă decât în ziua precedentă. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar temperaturile maxime vor varia între 10 și 11 grade Celsius în estul Transilvaniei, ajungând până la 20-21 de grade în Banat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi predominant senin, însă vântul se va intensifica și aici. La amiază, temperaturile vor atinge valori de 13-14 grade Celsius, în concordanță cu media pentru această perioadă a anului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dimineața va fi răcoroasă, dar temperaturile vor crește după prânz, ajungând până la 16 grade Celsius. Norii vor fi destul de rari, dar vântul va sufla cu putere, atingând viteze de până la 65 km/h.

În Botoșani, vremea va fi frumoasă, cu câțiva nori pe cer și un vânt slab dinspre sud-est. Temperaturile diurne vor oscila între 12 și 14 grade Celsius, coborând până la 4 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, temperaturile vor crește față de ziua anterioară, având parte de soare și condiții bune. Cu toate acestea, în masivele sudice ar putea să apară ploi trecătoare. Vântul va sufla cu putere în zonele înalte, depășind 80-90 km/h. Noaptea, ploile vor persista în masivele din vestul țării.

 

COMMENTS