Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, vine la Botoșani
04/04/2024 09:19 in STIRI

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, vine la Botoșani. El va fi prezent, vineri, 5 aprilie, alături de vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, la inaugurarea sediului administrativ și a autobazei pentru serviciul de transport persoane cu microbuze electrice, de la Flămânzi.

Este vorba despre o investiție în cadrul unui proiect cu o valoare de cinci milioane de euro. Potrivit reprezentanților Primăriei, microbuzele electrice vor contribui la reducerea emisiilor de carbon, oferind în același timp locuitorilor o alternativă comodă și prietenoasă cu mediul pentru deplasările lor zilnice.

Proiectul cuprinde următoarele investiții: asfaltarea a 9 km de străzi în toată localitatea; înființarea transportului public local pe trei trasee; achiziționarea a trei autobuze electrice; achiziționarea a trei stații electrice de reîncărcare; construirea unei autobaze (depou cu spații pentru service, spălătorie, garare și spații pentru birouri); realizarea a 32 de stații de transport călători; amenajarea a 11719 mp de piste pentru bicicliști (str. Crihana, Loziei, Saicani, Zăpezilor, Eternitatea); amenajarea a 12506 mp de trotuare (str. Spitalului, Crihana, Loziei, Săicani, Zăpezilor, Eternitatea).

 

COMMENTS