România revitalizează industria militară. În ce oraș va fi construită cea mai mare fabrică de pulberi din Europa
06/04/2024 09:58 in STIRI

În contextul presiunilor externe, România anunță planuri ample de modernizare și extindere a infrastructurii unităților de producție din industria militară. Printre acestea se numără și vechile fabrici care, cândva, erau dedicate producției de muniție și echipamente de luptă, iar acum sunt programate pentru reînnoire.

Una dintre aceste unități este fabrica de țevi pentru tunuri de la Reșița, care se va moderniza și extinde. În paralel, în Victoria, județul Brașov, se va construi cea mai mare fabrică de pulberi de pe continent.

Se estimează că aproximativ 400 de milioane de euro vor fi direcționați către modernizarea fabricii de pulberi din Victoria, parte din finanțare provenind de la Comisia Europeană. Implementarea acestui proiect va fi realizată printr-o colaborare între Romarm și conglomeratul Rheinmetall din Germania.

Rheinmetall a achiziționat deja o participație majoritară la uzina mecanică din Mediaș, specializată în producția de vehicule militare, și operează o unitate de service pentru tancurile Leopard în Satu Mare.

Construcția fabricii de pulberi va aduce un impuls vital pentru dezvoltarea orașului Victoria, iar echipele de specialiști ale companiei germane sunt deja pe teren, efectuând o analiză tehnică esențială pentru investiție.

Fabrica de pulberi nu a primit nicio comandă în ultimii 16 ani și a fost închisă, însă acum se caută 300 de persoane pentru a ocupa posturile vacante. O sumă de peste un milion de euro este necesară pentru repornirea liniilor de producție, finanțarea urmând să provină atât din sursele bugetului de stat, cât și din resursele interne ale companiei.

 

COMMENTS