Concurs pentru angajare într-o primărie din Botoşani, anulat de judecători. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a sesizat instanţa
07/04/2024 10:35 in STIRI

Tribunalul Botoșani a anulat, la solicitarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, un concurs de angajare organizat de o primărie din județ. Este vorba de Primăria comunei Vârfu Câmpului, care a organizat, în luna aprilie a anului trecut, un concurs pentru funcția de consilier, clasa I, grad profesional debutant, la Compartimentul serviciu public de asistență socială.

Instanța din Botoșani a anulat și rezultatul concursului, dar și dispoziția primarului Maria Huțu prin care tânăra care a obținut postul a fost angajată.

Soluția pe scurt: Admite acțiunea privind pe reclamanta Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în contradictoriu cu pârâții Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani, primarul comunei Vârfu Câmpului, județul Botoșani și Ciornei Ioana. Anulează concursul de recrutare organizat de pârâta Unitatea Administrativ-Teritorială comuna Vârfu Câmpului în data de 20.04.2023 – proba scrisă, în vederea ocupării funcției publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad profesional debutant, la Compartimentul serviciu public de asistență socială din cadrul Primăriei comunei Vârfu Câmpului, județul Botoșani.

Anulează Dispoziția primarului comunei Vârfu Câmpului, județul Botoșani nr. 138/04.05.2023 privind numirea pârâtei Ciornei Ioana în funcția publică ce a făcut obiectul concursului indicat în paragraful anterior. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, conform art. 20 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Botoșani, conform art. 490 alin. 1 Cod pr. civ. Prezenta hotărâre se va comunica părților, în copie, conform art. 427 C.pr.civ. Pronunțată conform art. 396 alin. (2) Cpc. prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 05.04.2024.

 

COMMENTS