O dezbatere despre patrimoniu, turism cultural şi agroturism în Botoşani a avut loc, sâmbătă, la Memorialul Ipoteşti
07/04/2024 10:50 in STIRI

O dezbatere despre patrimoniu, turism cultural și agroturism în județul Botoșani a avut loc sâmbătă, la Memorialul Ipotești, în prezența președintelui Consiliului Județean, a administratorului public al județului Botoșani, a directorului Direcției pentru Cultură, Dănuț Huțu, a artistului Gheorghe Stanciu și a arhitectului Mihai Tulbure.

În debutul evenimentului, Gheorghe Stanciu și Mihai Tulbure au subliniat importanța Centrului Vechi al municipiului Botoșani în promovarea turistică a județului. De altfel, Gheorghe Stanciu a prezentat, în sala Horia Bernea, o expoziție atelier de fotografie intitulată „Botoșani - orașul vechi”, cuprinzând imagini cu clădiri reprezentative ale centrului istoric din municipiu.

Administratorul județului, Cristian Nistor, a vorbit despre importanța colaborării dintre instituțiile publice în promovarea turismului în județul Botoșani, dar și despre rolul grupurilor de acțiune locală în finanțarea afacerilor din zona turismului.

Președintele Consiliului Județean Botoșani a prezentat pașii făcuți de CJ în dezvoltarea turismului, în special a celui cultural și religios. Ea a vorbit despre nevoia creării de noi capacități de cazare și de restaurante care să valorifice gastronomia specifică județului Botoșani.

La Memorialul Ipotești a avut loc, de asemenea, vernisajul unei expoziții despre flora și fauna din județul Botoșani. Imaginile au fost surprinse de fotograful Cezar Aniței pe raza județului Botoșani.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de țambal susținut de Romulus Cipariu, dar și cu o expoziție și o degustare de produse tradiționale din zona Botoșaniului.

 

COMMENTS