Decizie a instanţei în cazul bărbatului din Botoşani care şi-a ucis soţia în scara blocului
12/04/2024 17:35 in STIRI

Botoșăneanul care, în urmă cu o lună, și-a ucis soția în scara de bloc, a fost arestat preventiv și a primit o nouă decizie din partea instanței. Tribunalul Botoșani a emis vineri un nou mandat de arestare pe numele lui Florin Prescorniţă pentru săvârșirea a două infracțiuni, respectiv "omor calificat – violență în familie" și "nerespectarea ordinului de protecție".

Bărbatul în vârstă de 55 de ani și-a așteptat soția, care inițiase procedura de divorț, și a atacat-o cu un cuțit, înjunghiind-o în zona gâtului.

Alarma a fost dată chiar de fiica de 18 ani a celor doi soți, care, îngrijorată că mama sa nu a ajuns acasă, a plecat în căutarea ei. La baza scărilor, însă, a dat peste o scenă înfiorătoare.

Între timp, conștient de gravitatea faptelor sale, dar și pentru a nu răspunde în fața legii, bărbatul a încercat să-și pună capăt zilelor chiar cu arma pe care a folosit-o și pentru a-și ucide soția. De data aceasta, nu a mai avut curajul să-și ducă planul la sfârșit. A fost încătușat de polițiști și transportat la spital.

Solutia pe scurt:

În baza art. 236 Cod procedură penală admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 91/142/P/2024. În baza art. 234 şi următoarele Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Prescorniţă Florin, cercetat în calitate de inculpat sub aspectul săvârşirii pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat – violenţă în familie” şi de „nerespectarea ordinului de protecţie”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188, art. 189 alin. 1 lit. a din Cod penal rap. la art. 199 alin. 1 Cod penal, art. 47 alin. 1 rap. la art. 38 alin. 1 lit. e, h Legea 217/2003 (persoane vătămate Prescorniţă Mihaela şi Prescorniţă Beatrice Daniela), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 21.04.2024 şi până la data de 20.05.2024 inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 12 aprilie 2024.

 

COMMENTS