Prognoza meteo, azi, 13 aprilie 2024
13/04/2024 08:25 in STIRI

Astăzi, vremea este plăcută, cu temperaturi ridicate și soare predominant în întreaga țară. Singurele excepții sunt zonele de deal și de munte, unde cerul se înnorează și sunt așteptate ploi ușoare. De asemenea, vântul se va intensifica în est, centrul țării și în zona montană. Maximele termice vor porni de la 19-20 de grade Celsius în depresiuni și vor atinge 27 de grade în Oltenia.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o zi foarte plăcută, cu soare, câțiva nori și un vânt ceva mai insistent. Temperaturile se mențin la valori ridicate, urcând în jurul a 25-26 de grade Celsius după prânz.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se observă o încălzire față de ziua precedentă, iar la amiază termometrele vor indica în jur de 24 de grade Celsius. În zonele joase, soarele va fi prezent, însă la deal și la munte se anunță înnorări și averse trecătoare.

În Botoșani, cerul va fi acoperit, iar vântul va sufla ușor dinspre nord-vest. Sunt prognozate ploi ușoare mai spre seară. Temperaturile diurne vor oscila între 20 și 22 de grade Celsius, coborând până la 11 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, înnorările persistă, iar pe suprafețe restrânse vor apărea averse, posibil însoțite de fenomene electrice. Vântul se va intensifica la altitudini mari, însă temperaturile din stațiuni rămân ridicate pentru această perioadă din calendar.

Top of Form

 

COMMENTS