Volodimir Zelenski a aterizat aseară la Suceava
13/04/2024 08:41 in STIRI

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întors joi seara în țara sa, după participarea la o întrunire a Inițiativei celor Trei Mări, desfășurată la Vilnius. Zelenski a aterizat pe Aeroportul Internațional Suceava, de unde a fost preluat de o coloană oficială și a continuat călătoria spre Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, conform informațiilor furnizate de newsbucovina.ro.

Zelenski a sosit cu o aeronavă Airbus, având indicativul UR-ABA, ce aparține administrației prezidențiale ucrainene.

De la aeroport, președintele Zelenski a fost preluat de un autovehicul care s-a alăturat unei coloane oficiale a Poliției Române și a pornit către Punctul de Trecere a Frontierei Siret, prin care a intrat înapoi în Ucraina. Aeronava care l-a transportat pe Zelenski la Suceava a decolat apoi către Cracovia, Polonia.

Iohannis s-a întâlnit cu Zelenski, în Lituania, înainte de summitul Celor Trei Mări

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a avut o discuţie substanţială, la Vilnius, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în care a reiterat sprijinul ferm al României pentru Ucraina.

„Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reinterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis, joi pe reţeaua X, fostă Twitter.

 

 

 

COMMENTS