Drama unui fermier din Botoșani! I-au murit vacile după ce le-a îmbăiat
13/04/2024 08:53 in STIRI

 

Un fermier din județul Botoșani trece prin momente cu adevărat dramatice, după ce majoritatea vacilor pe care le deținea i-au murit subit. Totul s-a întâmplat după ce acesta le-a îmbăiat cu un produs cumpărat de la farmacia veterinară, așa cum obișnuia să facă în fiecare primăvară. Potrivit acestuia, din cele 13 vaci pe care le deținea, 10 au decedat în urma îmbăierii, informează Agro tv.

"În ziua de 31 martie, la orele 14, m-am apucat de spălat vacile. Am spălat 13 capete, dintre care 10 le-am pierdut. Am spălat și un cal, care n-a pățit nimic, iar dintre vaci, 3 capete le-am salvat, 10 capete le-am pierdut. Mai am două vițele și un tăuraș. (...) De pe urma acestor animale trăiam eu și familia mea", a spus fermierul Ionel Atodiresei, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit acestuia, cazul nu ar fi unul singular. Se pare că și alți fermieri din satele învecinate ar fi reclamat incidente similare, în urma folosirii aceluiași produs.

”Produsul a fost cumpărat din farmacia veterinară Săveni, am pus 10 litri de apă și 9 mililitri de soluție. Am mai folosit produsul, în fiecare primăvară le făceam baie tot cu produsul acesta și n-am avut nicio problemă. N-am crescut doza, nu nimic. (...) Mai sunt și alți fermieri care au pățit același lucru, nu din satul Negreni, dar din Drăgușeni și Podriga”, a mai precizat Ionel Atodiresei pentru Agro tv.

În acest context, fermierul caută să fie despăgubit de către firma producătoare a respectivei soluții pentru îmbăiere. În caz contrar, asociația condusă de fermierul Dănuț Andruș a anunțat deja că îl va susține în deschiderea unui proces în instanță, pentru a-și face dreptate.

”Am văzut solidaritatea crescătorilor de oi la acel fermier care a pățit o situație identică, cu același produs. Situația aceasta este întâlnită pentru a doua oară. Nu înțeleg, dacă o dată s-a întâmplat, iar acum a doua oară, de ce autoritățile statului nu au intervenit prompt”, a subliniat Dănuț Andruș.

Foto: Agro Tv

 

 

COMMENTS