Prognoza meteo, azi, 18 aprilie 2024
18/04/2024 08:53 in STIRI

Joi avem o zi mohorâtă, cu ploi în cea mai mare parte a țării și un vânt destul de puternic, iar temperaturile scad sub nivelul normal.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o vreme rece pentru această perioadă, cu temperaturi care se opresc la doar 10-11 grade în jurul prânzului. Ploile vor fi intermitente, iar vântul se va intensifica. Pe timpul nopții, cerul se va degaja treptat.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se resimte și mai puternic frigul. Temperaturile vor atinge cu greu 8-9 grade. Ziua va fi marcată de umiditate ridicată, ploi frecvente și vânt activ.

La Botoșani, ziua se anunță cu cerul acoperit de nori, ploi și vânt dinspre nord-vest. Temperaturile vor oscila între 7 și 9 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 5 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, vremea amintește mai mult de finalul iernii. Temperaturile continuă să scadă, iar vântul se intensifică. La altitudini de peste 1.500 de metri, ploile se transformă în lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă pot atinge 15...20 de litri pe metru pătrat.

 

COMMENTS