Prognoza meteo, azi, 19 aprilie 2024
19/04/2024 08:40 in STIRI

Vineri, avem vreme schimbătoare și înnorări în majoritatea zonelor. În nordul, centrul și estul țării se așteaptă câteva reprize de ploaie, dar și în alte regiuni este posibil să picure. Totuși, nu vor lipsi perioadele cu soare, iar temperaturile maxime vor varia între 9-10 grade în Bucovina și în depresiuni, ajungând la 18 grade în Lunca Dunării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se vor alterna perioadele cu soare și înnorările, iar posibilele stropi de ploaie vor fi trecătoare. În nordul Moldovei și în Bucovina, se așteaptă o zi predominant înnorată, cu ploi în multe zone, însă spre seară cerul se va degaja treptat. Deși temperaturile vor crește cu 5-6 grade față de ziua precedentă, ele vor rămâne scăzute pentru această perioadă.

La Botoșani, dimineața va fi însorită, însă spre după-amiază cerul se va închide și sunt posibile ploi mai spre seară. Vântul va sufla ușor dinspre nord-vest. Temperaturile vor oscila între 7 și 9 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 5 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, se va resimți o vreme mai rece pentru această perioadă. Vor fi intermitențe de ploaie, dar și perioade cu soare. La altitudini mai mari, precum în Carpații de Curbură, se vor înregistra lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări.

 

 

COMMENTS