Prognoza meteo, azi, 20 aprilie 2024
20/04/2024 08:20 in STIRI

Astăzi, începem cu o dimineață rece în multe regiuni, însă temperaturile vor crește ușor pe parcursul zilei. Norii se vor înmulți și vor aduce ploi, în special în Dobrogea, Oltenia și Transilvania. Vântul va avea intensificări în sud și în sud-est, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni și 19 grade în sud-vestul țării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vom vedea puțin soare printre nori. Vântul va fi destul de insistent, iar după prânz, temperaturile vor ajunge la 17-18 grade. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare, cu ceață dimineața și însorire în timpul zilei. După valorile de 13 grade înregistrate vineri, sâmbătă temperaturile vor urca până la 18 grade - valori normale pentru această perioadă.

La Botoșani, vom avea soare dimineața, dar spre după-amiază cerul se va înnora. Vântul va sufla ușor dinspre sud-est. Temperaturile vor oscila între 12 și 14 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 3 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, temperaturile vor crește, dar totuși va fi destul de frig, în special la începutul zilei. Se vor înregistra înnorări temporare și câteva ploi slabe, iar la altitudini mari se poate transforma în lapoviță și ninsoare.

 

COMMENTS