Un bărbat din Botoșani a lovit un polițist, care venise să aplaneze un scandal. Agresorul și-a aflat pedeapsa
20/04/2024 11:27 in STIRI

Un bărbat din județul Botoșani a lovit un polițist, care venise să aplaneze un scandal pe care individul îl făcea în familie. Ion Nicolae, în vârstă de 54 de ani, locuia în localitatea Dracșani, comuna Sulița, alături de concubină și copii. În urmă cu peste doi ani, botoșăneanul a băut bine și a început să facă scandal și a încercat să-l bată pe unul dintre copii.

Membrii familiei au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de poliție. Pentru că bărbatul continua să fie agresiv, polițiștii au intervenit și au încercat să-l încătușeze. În acel moment, individul a lovit unul dintre agenții care intervenau pentru aplanarea conflictului și i-a rupt uniforma acestuia.

În plus, bărbatul a adresat polițistului amenințări.

Ion Nicolae a fost trimis în judecată pentru ultraj și a fost condamnat, joi, în primă instanță de Judecătoria Botoșani, la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Nicolae Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de ultrajul prev. şi ped. de art. 257 alin. 1, 4 rap. la art. 193 alin. 1 şi art. 206 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 9 luni închisoare. În temeiul art. 91, 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei rezultante sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.

În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau în colaborare cu instituţii din comunitate.

În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile muncă neremunerată la Primăria com. Suliţa sau la D.J.D.P. Botoşani. În temeiul art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind condiţiile revocării suspendării executării sub supraveghere. Constată că persoana vătămată Onofrei Daniel nu a formulat pretenţii civile în cauză. Suma de 942 lei, onorariu avocat oficiu Bîrsan Sorina, delegaţie nr. 3326/2023 se va achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 388,57 lei, cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 18 aprilie 2024.
Document: Hotarâre  586/2024  18.04.2024

 

COMMENTS