Prognoza meteo, azi, 21 aprilie 2024
21/04/2024 08:29 in STIRI

În ultima zi a săptămânii, vremea se menține rece în vestul, sud-vestul și la munte. În regiunile sudice și vestice, ploile sunt prezente, iar la munte se înregistrează precipitații sub diverse forme. Temperaturile maxime vor fi în general cuprinse între 11 și 19 grade Celsius, cele mai scăzute fiind în Oltenia, iar minimele se vor situa între 2 și 11 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță o zi însorită, însă spre seară sunt așteptate ploi ușoare. La munte, precipitațiile vor fi sub formă de zăpadă, iar în zonele mai înalte, cum ar fi crestele Carpaților de Curbură, se va depune un strat de zăpadă. Temperaturile vor urca, iar la amiază termometrele vor indica 19 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi bună, cu apariția rară a norilor, dar cu intensificări ale vântului. Temperaturile câștigă puțin teren față de ziua precedentă, atingând 17 grade Celsius, însă aceste valori rămân ușor sub medie.

La Botoșani, cerul va fi acoperit pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla dinspre nord-vest. Temperaturile vor oscila între 12 și 14 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 6 grade Celsius în timpul nopții.

La munte, în special la altitudini mai mari de 1500 m, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură se va depune un strat de zăpadă. În sud, se vor acumula local cantități de apă între 15 și 25 de litri pe metru pătrat, iar pe alocuri sunt posibile și descărcări electrice.

 

COMMENTS