ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 22 aprilie 2024
22/04/2024 07:43 in STIRI

Vremea se va răci în comparație cu ziua precedentă, cu o scădere mai semnificativă în nord-vest și în centrul țării, astfel că în cea mai mare parte a teritoriului valorile termice vor fi sub normele climatologice pentru această perioadă. Maximele termice vor varia între 7 grade în depresiuni și 17...18 grade în sud și sud-vest.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se va înregistra o răcire accentuată, cu temperaturi maxime ce abia ating pragul de 12 grade. Înnorările vor persista, urmate de mai multe reprize de ploi, iar vântul va avea intensificări.

Situația va fi similară și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde cerul va fi acoperit, fiind înregistrată o umiditate ridicată și ploi frecvente. În zonele montane înalte, se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile vor atinge doar 13 grade Celsius după prânz, valori scăzute pentru această perioadă.

La Botoșani, cerul va fi acoperit pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla dinspre sud-est. Sunt prognozate ploi în timpul după-amiezii. Temperaturile vor oscila între 10 și 12 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 5 grade Celsius în timpul nopții.

Și la munte se va simți răcirea vremii, cu înnorări persistente și ploi în majoritatea masivelor, iar în zonele înalte se vor înregistra ninsori și lapoviță. În anumite zone, cantitățile de apă pot depăși 15 litri pe metru pătrat. Peste noapte, atmosfera se va liniști, dar vântul se va intensifica, în Carpații Meridionali putându-se înregistra rafale de peste 70 de km/h.

 

COMMENTS