Evaluarea Naţională 2024. Cum se acordă notele: Ministerul Educaţiei a găsit soluţia pentru a verifica punctajele în platforma digitalizată
22/04/2024 08:03 in STIRI

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că s-a găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grilele de la Evaluarea Națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze acest aspect evaluatorilor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că a găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grile, la evaluarea națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze acest aspect evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective și a le remedia. ”Procesul de digitalizare trebuie să continue și facem totul pentru a-l îmbunătăți”, spune ministrul Educației.

Notele de la Evaluarea Națională 2024

”Am găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grile, la Evaluarea Națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze acest aspect evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective și a le remedia”, a scris duminică pe Facebook Ligia Deca.

Ministrul Educației precizează că, ”pentru o evaluare cât mai uniformă, în fiecare zi în care se vor susține probe scrise, colegii de la Ministerul Educației vor organiza ședințe de instruire cu evaluatorii de la examenele naționale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe!”

”Procesul de digitalizare trebuie să continue și facem totul pentru a-l îmbunătăți”, mai spune Ligia Deca, potrivit Observator.

COMMENTS