ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 23 aprilie 2024
23/04/2024 08:01 in STIRI

Astăzi, cerul va fi acoperit, începând din regiunile sudice și aducând ploi sub formă de averse în majoritatea zonelor din țară. Cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp, cu izolat 30 l/mp, în special în Carpații Meridionali și în dealurile Olteniei, și sunt posibile descărcări electrice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor crește ușor comparativ cu ziua de luni, atingând tot 17 grade Celsius. Înnorările persistă, iar vor fi și câteva reprize de ploaie, în timp ce vântul se va intensifica.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor ajunge până la 18 grade Celsius. Cerul se va înnora treptat, iar aversele vor afecta această regiune, în special spre seară și noapte. La altitudini mai mari, în zona montană, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La Botoșani, vremea va rămâne rece, cu cerul acoperit pe tot parcursul zilei și vânt din direcția sud-estică. Sunt prognozate ploi spre seară. Temperaturile vor oscila între 10 și 13 grade Celsius în timpul zilei, coborând până la 5 grade Celsius în timpul nopții.

În zonele montane, ploile vor începe mai întâi în masivele sudice și se vor extinde până seara în toată zona montană. Pe crestele munților, se vor înregistra lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Meridionali cantitățile de apă pot atinge 30 de litri pe metru pătrat.

 

COMMENTS