Sute de credincioși la slujba oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din Botoșani
23/04/2024 11:37 in STIRI

Municipiul Botoșani își sărbătorește, astăzi, de Sfântul Gheorghe, hramul. Cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan, a oficiat o slujbă religioasă la Biserica Sfântul Gheorghe, unde au asistat sute de botoșăneni.

Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la hramul Bisericii „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani a fost oficiată de ÎPS Teofan, împreună cu Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, și cu Preasfinţitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

La evenimentul religios au participat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, precum și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Acest eveniment vine după ce, luni, mii de botoșăneni au participat la Procesiunea Învierii. La acest eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei. Preoții din Botoșani au purtat pe umeri moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, în pelerinaj pe străzile din municipiu.

COMMENTS