O fată de 14 ani, din Botoșani, a obținut trofeul „New Generation” la Festivalul Voci de Îngeri
23/04/2024 19:42 in STIRI

Botoșăneanca Tiana Cilibiu a obținut Trofeul New Generation la Festivalul Voci de Îngeri, în cadrul celei de-a VII-a ediții desfășurate la Suceava în weekendul 19-21 aprilie 2024. Evenimentul grandios a avut loc în sala teatrului „Matei Visniec” și a fost organizat de Asociația Culturală „Romantic Art”, condusă de domnii Gabriela și Andrei Morar, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Suceava, Radio România Iași și Fly Music.

În concurs au performat aproximativ 220 de artiști din toate colțurile țării, după o preselecție anterioară riguroasă. Tiana Cilibiu, o tânără de 14 ani din Botoșani, a impresionat juriul și a obținut unul dintre marile trofee ale festivalului - Trofeul New Generation. Ea a interpretat în concurs o variantă inedită a piesei „At Last”, semnată de cântăreața americană de soul Etta James.

Juriul festivalului a fost prezidat de marele compozitor Mihai Alexandru. Alături de acesta, mari nume din muzică au stabilit clasamentul final: George Vanvu - compozitor, jurnalist și realizator de emisiuni radio la Radio Iași, dna Mihaela Garlea - doctor și lector universitar, Florin Fodor - Conferențiar Universitar doctor și manager Fly Music, Tudor Turcu - artist și câștigător al „X Factor”, Cezar Ouatu - artist, Claudiu Bulete - compozitor, Viorel Gavrila - compozitor, Crina Mardare - vocal coach, Andrei Morar - directorul festivalului și profesor de muzică, Ovi Jacobsen - compozitor și artist, născut la Botoșani și stabilit în Norvegia. Ovi a fost cel desemnat să îi ofere Tianei trofeul, amândoi fiind din Botoșani.

La doar 14 ani, Tiana are în palmares numeroase trofee obținute în competițiile naționale și internaționale. Ea a reușit performanța de a produce singură un album de debut - „4TEEN” - pe care l-a lansat în spațiul virtual în ziua în care a împlinit 14 ani. Albumul, care conține 14 piese, este distribuit pe toate platformele de streaming - Spotify, Amazon, IHeartRadio, Pandora, Apple Music, iTunes, MediaNet, YouTube Music etc. Tiana a compus muzica, a scris versurile și a realizat mixul și masteringul celor 14 piese în limba engleză de pe albumul „4TEEN”.

De pregătirea muzicală a Tianei se ocupă sopranele Anca Parlog și Cristina Fieraru de la Asociația Next Star Studio din București.

 

COMMENTS