Prognoza meteo, azi, 25 aprilie 2024
25/04/2024 06:32 in STIRI

În sud-estul țării, valorile termice rămân comparabile cu cele din zilele anterioare, în timp ce în restul țării se va simți o răcire a vremii.

În Transilvania, Moldova, Muntenia și majoritatea Oltenei și Dobrogei, cerul va fi predominant noros, iar ploile vor fi frecvente. Cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp, iar în sud-est se pot produce descărcări electrice.

Temperaturile maxime vor varia între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în vestul Dobrogei, iar minimele se vor situa între 3 și 9 grade Celsius, cu posibilitate de scădere mai accentuată în unele regiuni, spre 0...1 grad Celsius, în special în vest și nord-vest, unde pot apărea condiții de brumă, dar și cu valori puțin mai ridicate pe litoral.

La Botoșani, cerul va fi predominant înnorat, iar vântul va sufla ușor dinspre nord-vest. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 - 19 grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de aproximativ 6 grade Celsius. Sunt anunțate precipitații după amiază.

În zonele montane, la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații Meridionali și Orientali, sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

 

COMMENTS