Prognoza meteo, azi, 26 aprilie 2024
26/04/2024 08:47 in STIRI

Astăzi, vremea se îmbunătățește în mare parte a țării, iar temperaturile se apropie de mediile normale pentru această perioadă. Totuși, sunt așteptate înnorări și ploi, în special la deal, la munte și în zonele sudice. Vântul va deveni mai insistent pe crestele montane și în est.

Maximele termice vor varia între 13 și 14 grade în depresiuni, ajungând până la 20...21 de grade în sudul României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor scădea ușor. După valorile de 24 de grade înregistrate joi, maximele se vor opri la 19...20 de grade vineri, încadrându-se în normele climatologice pentru această perioadă. Cerul va fi predominant însorit, iar vântul va avea unele intensificări.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, condițiile meteo vor fi favorabile, cu soare și temperaturi comparabile cu cele de joi, în jurul a 16...17 grade. Vor fi însă și câteva reprize de ploaie în zonele mai înalte, iar vântul va agita atmosfera în această regiune.

La Botoșani, cerul va fi predominant înnorat, iar vântul va sufla ușor dinspre nord-vest. Temperatura maximă va oscila între 13 și 15 grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

În zonele de munte, temperaturile vor crește, iar ploile vor fi prezente din când în când. La altitudini de peste 1.800 de metri, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Soarele va apărea pe parcursul zilei, iar vântul va deveni activ pe crestele montane.

 

COMMENTS