Prognoza meteo, azi, 28 aprilie 2024
28/04/2024 09:49 in STIRI

Se preconizează o zi predominant frumoasă și călduroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu șanse de înnorări și ploi izolate, în special în zonele montane și în sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în Delta Dunării și 26 de grade în Dealurile de Vest.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea devine mai caldă decât de obicei pentru finalul lunii aprilie. După-amiaza aduce soare și câțiva nori, iar temperaturile vor fi agreabile, situându-se în jurul valorii de 23...24 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dimineața debutează cu ceață, dar atmosfera devine foarte plăcută după prânz. Temperaturile se încălzesc semnificativ, iar maximele vor atinge în jur de 24 de grade. Cerul va fi parțial înnorat în această zonă, iar pe timpul nopții se va însera complet.

La Botoșani, cerul va fi senin, iar vântul va sufla ușor dinspre sud-sud-est. Maximele termice se vor situa între 19 și 21 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila în jurul valorii de 9 grade Celsius.

În zonele montane, norii vor apărea sporadic, iar există șanse pentru ploi slabe, de scurtă durată. În general, ziua va fi însorită, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă. În Munții Banatului se va intensifica vântul.

COMMENTS