Se pregătește o nouă majorare a salariului minim. Fostul ministru al Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, anunț important pentru cei cu venituri mici
28/04/2024 10:14 in STIRI

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a declarat, sâmbătă, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, că se pregătește o nouă majorare a salariului minim, însă aceasta trebuie să fie implementată în etape. Mai mult, acesta a menționat că se poartă discuții privind impozitarea progresivă pentru cei cu venituri mici.

„Am informații de la Ministerul Muncii, de la colegii mei, că implementarea directivei va fi finalizată în România; legea va fi finalizată în România până în luna decembrie 2024. Urmează o altă majorare a salariului minim. Sunt etape pe care trebuie să le parcurgem. Atentie, trebuie să discutăm îndeaproape în Consiliul Național Tripartit cu partenerii sociali, mă refer aici la angajați și angajatori, să găsim acea soluție și acele principii din directivă: salariul mediu sau salariul minim mediu – să fie ambele respectate și să tindem către jumătate din salariul mediu brut pe țară.

Sunt măsuri pe care trebuie să le implementăm. Am aici un semnal: nu trebuie să ajungem în situația în care mai binele să fie dușmanul binelui, adică să mărim un salariu minim fără o susținere în spate, astfel încât să bulversăm mediul de afaceri, dar trebuie să avem și grijă de lucrători.

Știu că sunt gândiri astfel încât pentru cei cu venituri mici să discutăm despre un anumit impozit – să vedem dacă putem discuta despre impozitul progresiv.

Nu am nicio măsură acum, nu sunt eu cel care lucrez la reformă. Ce vreau să spun este că avem aceste gândiri cel puțin în interiorul PSD-ului că la cei cu venituri mici să vedem cum facem cu impozitarea și, mai ales, să conștientizăm cu toții că o reformă fiscală nu înseamnă neapărat să venim cu majorări de taxe. Nu e asta o reformă fiscală sănătoasă. Trebuie să gândim o rearanjare a taxelor”, a declarat Marius Budai, sâmbătă, la Realitatea.

 

COMMENTS