ADS
ADS
ADS
Crasnaleuca, la ceas aniversar. 580 de ani de atestare documentară sărbătoriți cu un spectacol folcloric
07/05/2024 15:25 in STIRI

Localitatea Crasnaleuca sărbătorește un moment deosebit, împlinind 580 de ani de la atestarea sa documentară. Cu acest prilej, un spectacol folcloric de excepție va avea loc în localitate, la care sunt așteptați artiști de renume. Deschiderea festivităților va avea loc sâmbătă, pe data de 11 mai, începând cu ora 13:00.

Pe scena evenimentului vor urca numeroși artiști talentați, printre care se numără: Orchestra Rapsozii Botoșanilor „Ioan Cobâlă”, Constantin Petrescu, Fetele din Botoșani, Loredana Călin, Cornelia Ciobanu, Alina Huțu, Mitică Ștefan, Oleg Sacaliuc și Ionuț Scripcariu.

Ansamblul folcloric „Doina Costeștilor” va oferi și el un moment artistic deosebit, alături de formația Compus, Liliana Savin, Marian Hatman, Ansamblul Liceului Tehnologic „Coțușca” și Grupul Vocal „Gheorghe Mitoceanu”.

Crasnaleuca este situată în comuna Coțușca, din județul Botoșani, și se bucură de o locație pitorească pe malul drept al Prutului, în Podișul Moldovei, în partea de nord-est a județului. Localitatea se află la aproximativ 75 km distanță de municipiul Botoșani, reședința județului, la 70 km de municipiul Dorohoi și la 35 km de orașul Săveni. Din punct de vedere administrativ, Crasnaleuca este subordonată comunei Coțușca, situată la aproximativ 12 km distanță de sediul primăriei acestei comune.

 

COMMENTS