ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 22 mai 2024
22/05/2024 08:05 in STIRI

Astăzi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar aversele însoțite de descărcări electrice se vor semnala în vestul, sudul și centrul țării, precum și pe arii restrânse în rest. Aversele vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă acumulate în intervale scurte de timp vor fi însemnate.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va fi frumoasă și caldă la Galați și Brăila, unde temperaturile vor atinge 26-27 de grade. În restul regiunii, va fi înnorat și se vor semnala ploi, iar temperaturile maxime nu vor depăși 22 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, va fi soare și vânt insistent, dar vor apărea și câteva averse în zona Bacăului. Acolo unde va ploua, se va răcori, însă la Iași temperaturile vor urca până la 28 de grade.

La Botoșani, se așteaptă o zi frumoasă, cu cer senin în prima parte a zilei și vânt intens în după-amiază. Temperaturile maxime vor fi între 23 și 26 de grade Celsius, iar minimele vor coborî în jur de 13 grade Celsius.

La munte, vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aversele vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi semnificative. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior.

 

COMMENTS