ADS
ADS
ADS
Afacere cu buletine fictive pentru mii de ucraineni, la Botoșani. La un singur domiciliu ar figura că locuiesc aproape 7.000 de persoane
23/05/2024 09:41 in STIRI

Situație incredibilă într-o localitate din Botoșani. Sătenii ar fi primit bani pentru a ajuta sute de ucraineni să-și facă buletine la adrese din comună. Doar la un singur domiciliu ar figura că locuiesc aproape 7.000 de oameni, spun oamenii legii care au început verificările ample. Culmea, după ce au fost prinși, doi dintre săteni au protestat în fața primăriei și pretind chiar că au intrat în greva foamei, informează Realitatea TV.

Ilegalitățile din comuna Vârfu Câmpului, localitatea aflată la granița cu Ucraina, ar fi început în anul 2018. Atunci, doi locuitori ar fi luat în spațiu mii de ucraineni. Totul a ieșit la iveală după ce numărul locuitorilor din comună ar fi explodat simțitor însă doar în acte. Luați la întrebări de autorități, cei doi localnici au făcut acuzații grave la rândul lor, susținând că și o funcționară a primăriei face buletine pe adresa lor.

Sătean: Îmi dădea câte 2000 de euro la un interval și semnam. 2000 de euro pentru 40 de acte, 40 de cereri, 40 de persoane. Niciodată n-au locuit efectiv, veneau doar pentru formalități și plecau.

Reporter: Și figurau pe adresa dvs.?

Sătean: Pe adresa mea. 7000 de persoane, am înțeles. Asta la început, după, doamna a început să-și însușească tot, semna în numele meu.

Sătean: De la 170 până la 480, alea 300 și ceva de persoane le-au pus fără știrea mea. Adică au semnat în locul meu pe cererea de luare în spațiu.

Funcționara acuzată se apără și susține că dosarul este deja clasat.

"S-a clasat dosarul de la cei doi domni care au fost aici pentru că nu există probe. S-au analizat cererile preluate de domnii de la DGA în 2023. Un număr de 41 de cereri, au analizat scrisul domnului Ciubotariu, semnătura dumnealui și s-a clasat dosarul", a spus Gherghina Cozmiuc, funcționar în cadrul primăriei Bucecea.

Cei doi localnici implicați în afacere au protestat în fața Primăriei și au amenințat cu greva foamei. Oamenii sunt nemulțumiți că doar ei doi sunt trași la răspundere și nu și angajata primăriei care ar fi comis aceeași ilegalitate.

 

COMMENTS