ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 23 iunie 2024
23/06/2024 09:48 in STIRI

Astăzi, vremea va fi caniculară în majoritatea zonelor țării, iar după-amiaza sunt așteptate descărcări electrice. Perioadele de instabilitate atmosferică se vor manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii, grindină și cantități însemnate de apă. Temperaturile maxime vor varia între 28 și 38 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, ziua va fi caniculară, cu cer senin și temperaturi care vor ajunge până la 36 de grade Celsius, devenind sufocante după prânz.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor fi mai scăzute în unele zone. La Suceava și Piatra Neamț, maximele se vor opri la 26 de grade Celsius. În schimb, la Bacău și Iași va fi foarte cald, cu temperaturi de 33-34 de grade Celsius. După-amiaza, norii se vor aduna și vor urma averse abundente și zgomotoase.

La Botoșani, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime între 27 și 29 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte acoperit, cu reprize de ploaie, iar vântul va sufla dinspre nord-nord-vest. Minimele termice vor coborî până la 18 grade Celsius.

Pe litoral, va fi o zi excelentă pentru plajă, cu cer senin, briză activă și temperaturi plăcute de până la 28 de grade Celsius. Temperatura apei mării va ajunge la 23 de grade Celsius.

 

COMMENTS