ADS
ADS
ADS
A murit și al patrulea bărbat implicat în incidentul de la fabrica din Ibănești
24/06/2024 10:09 in STIRI

O adevărată tragedie a avut loc duminică la fabrica de cașcaval din Ibănești. Patru botoșăneni, inclusiv patronul fabricii, au murit după ce s-au intoxicat la stația de epurare a fabricii. Victimele sunt Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu și Viorel Secrieru, iar incidentul s-a petrecut de Rusalii, una dintre cele mai importante sărbători creștine.

Întreaga comunitate este în doliu. Colegii, rudele și prietenii victimelor sunt profund afectați de durere. Familiile lor beneficiază de multă susținere din partea comunității pentru a trece peste această tragedie. "Este trist, dar prin asta cunoaștem că nu suntem stăpâni pe viața noastră. Dumnezeu, care a creat, El este stăpân peste toate și de aceea ne îndeamnă Dumnezeu să ne împăcăm cu El și să trăim o viață împreună cu El și pentru El, ca atunci când vom părăsi pământul să fim în raiul Său, nu în chinul veșnic", a spus o cunoștință a victimelor. "Va fi foarte greu pentru micii fermieri care duceau laptele la fabrică", a adăugat un localnic.

Incidentul a început când un angajat al societății SC RAM SRL efectua lucrări de mentenanță la stația de epurare. La un moment dat, i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin cu apă reziduală. Ulterior, alți doi angajați, împreună cu administratorul societății, au încercat să-l scoată din bazin, însă, din cauza acumulării de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconștiență.

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au scos cele patru victime din bazinul stației de epurare, fiind preluate de ambulanțe. Administratorul societății a fost transportat la spital în stare conștientă, unul dintre angajați a fost stabilizat pe aparate de terapie intensivă, iar doi dintre angajați au decedat pe loc. Din păcate, la scurt timp, și administratorul și celălalt angajat s-au stins la spital.

Inspectoratul Teritorial de Muncă efectuează verificări în acest caz. De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor de securitate în muncă, nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

COMMENTS