ADS
ADS
ADS
O elevă din Botoșani este deja admisă la Evaluarea Națională. Aproape 180 de candidați nu s-au prezentat la proba de Limba și Literatura română
25/06/2024 15:22 in STIRI

Astăzi, 25 iunie, a avut loc prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a, la Limba și literatura română.

În județul Botoșani, din cei 3650 de candidați înscriși, au fost prezenți 3472, în timp ce 178 de candidați (4,87%) nu s-au prezentat la examen, conform unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean. Inițial, numărul total al înscrișilor era de 3651, dar o elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a ales să se înscrie direct în clasa a IX-a fără a susține examenul de Evaluare Națională, datorită premiilor obținute la olimpiadele naționale. Eleva a câștigat Premiul I la Olimpiada de Limba și Literatura Română – Etapa Națională 2024.

Inspectoratul Școlar Județean a precizat că nu au fost candidați eliminați pentru tentative de fraudă în timpul examenului. Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și Literatura Română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă, la Matematică, este programată pentru joi, 27 iunie 2024. Primele rezultate ale examenului vor fi afișate miercuri, 3 iulie 2024. Comunicarea rezultatelor se va face în mod anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectând Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale. Pentru aceasta, se vor utiliza coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri distribuite pe bază de semnătură de primire la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

 

COMMENTS