O fundație din Chicago și mai mulți studenți au donat aparatură medicală Spitalului Județean Botoșani
04/06/2020 17:44 in STIRI

Studenții care fac parte din comunitatea Colegiului Sfântul Nicolae din Iași și Fundația Saint Paraskeva Orthodox Charity din Chicago au donat Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani aparatură în valoare de 19.000 lei. 

Echipamentele 5 nebulizatoare și 10 pulsoximetre, erau necesare pentru dezinfectarea saloanelor și pentru măsurarea saturației de oxigen din sânge. La înmânarea lor au participat părintele misionar al capelei spitalului, Cristian Buhaciuc, și managerul spitalului, Radu Malancea.

„Țin să menționez că această donație reprezintă efortul comun al membrilor comunității Colegiului «Sfântul Nicolae» din Iași și al Fundației «St. Paraskeva» din Chicago ca sponsor principal”, a declarat Cristian Butnărașu, coordonatorul de voluntari de la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași.

Fundația „St Paraskeva” se ocupă cu acțiunile filantropice destinate României. Este condusă de Mariana Cuceu, o băimăreană cu rezidența la Chicago. Organizația a strâns de curând 10.000 de dolari pentru spitalul din Botoșani și cel din Piatra-Neamț. În timpul atării de urgență, studenții de la Colegiul „Sfântul Nicolae” au sprijinit activ, ca voluntari și prin inițiative proprii, activitățile filantropice din Arhiepiscopia Iașilor.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/436613/social/o-fundatie-din-chicago-si-mai-multi-studenti-au-donat-aparatura-medicala-spitalului-judetean-botosani/

COMMENTS