Campanie pentru protejarea naturii, derulată de Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani
05/06/2020 10:57 in STIRI

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în această perioadă, o campanie de informare online dedicată sărbătoririi, pe 5 iunie 2020, a Zilei Mondiale a Mediului. 

Tema aleasă în acest an de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu: “Este timpul pentru natură!” este un îndemn spre reflecție și acțiune pentru protejarea valorilor naturale ale planetei. În prezent, biodiversitatea planetei este în declin, într-un ritm din ce în ce mai alarmant, oamenii de știință avertizând că un milion de specii, dintr-un total de opt milioane, sunt amenințate cu dispariția, multe dintre acestea urmând să dispară în câteva decenii.

Județul Botoșani dispune de o biodiversitate variată. Astfel, pe teritoriul județului au fost declarate 27 arii naturale protejate de interes judeţean, naţional şi comunitar, cu suprafaţa totală de 527,29 km (reprezentând cca 10,6% din suprafața județului), din care: 2 arii de interes judeţean, având o suprafaţă de 0,59 km, 9 arii de interes naţional, cu suprafaţa de 32,25 km, 8 rezervaţii naturale (4 de tip forestier şi 4 de tip floristic), 16 arii de interes comunitar (situri Natura 2000), cu suprafaţa de 494,45 km pe teritoriul județului, din care: 6 arii de protecţie specială avifaunistică (SPA) – 320,7 km și 10 situri de importanţă comunitară (SCI) – 173,75 km. Aceste zone naturale adăpostesc o mare varietate de plante, animale și păsări, unele din ele protejate la nivel european.

"Protejarea naturii este esențială pentru reducerea pierderii biodiversității și pentru un mediu sănătos. Acest lucru va fi posibil atuci când vom începe să apreciem cât de importantă este natura pentru existența și calitatea vieții noastre.Trebuie să avem grijă ca acțiunile noastre să aibă un impact minim asupa mediului înconjurător. Dacă natura este sănătoasă și noi, oamenii, vom fi mai sănătoși. În concluzie, ESTE TIMPUL PENTRU NATURĂ.” a declarat directorul executiv al APM Botoşani, Eugen Mateciuc.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/436685/social/campanie-pentru-protejarea-naturii-derulata-de-agentia-pentru-protectia-mediului-botosani/

COMMENTS