Două femei înșelate de un botoșănean. Le spunea că a fost trimis de preoteasa din sat
23/08/2020 19:02 in STIRI

Un bărbat de 48 de ani, din Dorohoi, împreună cu o suceveancă de 33 de ani, sunt cercetați de polițiști după ce ar fi înșelat bătrâni în județul Suceava. Ultima fată, care i-a adus și pe mâna oamenilor legii, a avut loc pe 22 august.Aceștia au mers la locuința unei femei de 65 de ani, din Frătăuții Vechi, și i-au vândut 4 plapume și 4 perne cu suma de 1200 lei deși bunurile nu valorau mai mult de 500 lei. 

Femeia le-a spus anchetatorilor că cei doi comercianți ambulanți s-au prezentat ca fiind trimiși de soția preotului din comună cu scopul de a ajuta femeile singure sau văduve și i-au indus ideea că prin aceasta activitate comercială îi acordă un ajutor deoarece bunurile cumpărate ar valora mai mult decât suma de 1200 lei.

Femeia locuiește singură, iar pentru a cumpăra bunurile a împrumutat suma de 1.000 lei de la două cunoștințe de pe raza comunei Frătăuții Vechi și a înțeles că a fost înșelată abia după ce au plecat cei doi comercianți și a apelat-o telefonic pe soția preotului care i-a spus că nu i-a trimis persoane să îi vândă bunuri.

Având în vederea faptul că autoturismul nu a fost depistat pe raza comunei Frătăuții Vechi, patrula de siguranță publică s-a deplasat în comuna învecinată respectiv comuna Frătăuții Noi, iar în jurul orei 10.00 au identificat în trafic un autoturism suspect pe DJ 178 C, în centrul comunei Frătăuții Noi, care se deplasa din direcția satului Costișa spre comuna Frătăuții Noi. 

În autoturism au fost identificațiAvasilichioaie Cătălin, de 48 ani, domiciliat în municipiul Dorohoi, care conducea autoturismul tip microbuz fiind însoțit de Balan Ileana, de 33 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava. Oamenii legii au descoperit că cei doi transportau 9 plapume ambalate în folie de plastic fiind rulate rotund, de diferite culori (albastru, portocaliu, maro, violet) și motive florale, plapume ce erau asemănătoare cu cele vândute femeii de 65 de ani.

A fost efectuată percheziția corporală a femeii de 33 de ani și a fost identificată ascunsă suma de 1200 lei. Autovehiculul Volkswagen Transporter a fost indisponibilizat și au fost ridicate ca mijloc material de probă două telefoane mobile ce aparțineau celor doi, suma de 1200 lei găsită  precum și cele 4 perne și 4 plapume care au făcut obiectul tranzacției comerciale cu femeia de 65 de ani. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru înșelăciune. De altfel, se pare că cele două persoane sunt autorii unei infracțiuni similare comisă pe raza comunei Voitinel în luna iulie 2020, însă plângerea a fost depusă tardiv de către partea vătămată.

De asemenea Avasilichioaie Cătălin a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1160 lei și a fost sancționat pentru activități de transport ilegal de mărfuri precum și de comerț ambulant fără autorizație, cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, iar Balan Ileana a fost sancționată pentru activități de comerț ambulant fără autorizație și fără a avea prețul afișat, cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

A fost dispusă și măsura confiscării complementare a 9 plapume care erau transportate de Avasilichioaie Cătălin fără documente de proveniență și transport, bunuri evaluate la suma de aproximativ 500 lei.

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/447628/social/doua-femei-inselate-de-un-botosanean-le-spunea-ca-a-fost-trimis-de-preoteasa-din-sat/

COMMENTS