Tot mai mulți părinți cer tablete pentru copii. Șeful IȘJ Botoșani: Nu suntem sinceri cu noi în ceea ce declarăm
14/09/2020 14:18 in STIRI

Inspectoratul Școlar Județean va achiziționa tablete pentru elevi aplicând două proiecte prin Ordonanța 144, a anunțat Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ. 

Potrivit lui Hârtie, necesarul de tablete în rândul copiilor a crescut considerabil la nivelul județului după ultima situație cerută din școli și spune că declarațiile părinților nu sunt reale.

"Încercăm să facem aceste achiziții. Am luat legătura cu Ministerul Educației pentru a ne face deschiderea bugetară pentru necesarul de tablete pe județul Botoșani. Și aici vin cu o precizare: acum trebuie să fim sinceri cu noi însuși. Dacă în luna mai, când am făcut un necesar pe județul Botoșani aveam în jur de 7000 mii de copii care nu aveau tablete, am ajuns să avem 19.000. Trebuie să înțelegem: diferența este foarte mare. Explicația este că nu suntem sinceri cu noi în ceea ce declarăm. Probabil a fost și în mass- media centrală acel mesaj, că elevii vor primi tablete și anumite raportări vor fi eronate. (..) Vom face acest proiect cu fonduri europene”, a precizat șeful IȘJ.

Gabriel Hârtie a spus că va solicita și sprijinulul UAT-urilor, pentru că și primăriile pot aplica pe Ordonanța 144 și pot achiziționa tablete pentru copiii din comunitățile lor.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/450377/social/tot-mai-multi-parinti-cer-tablete-pentru-copii-seful-isj-botosani-nu-suntem-sinceri-cu-noi-in-ceea-ce-declaram/

COMMENTS