Raed Arafat: COVID-19 se va asocia cu gripa sezonieră şi vom avea o perioadă dificilă
15/09/2020 08:24 in STIRI

Raed Arafat a declarat că gripa sezonieră se va asocia cu COVID-19 şi va fi o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru coronavirus sunt vulnerabile şi în cazul gripei, recomandând vaccinarea împotriva acesteia.

„Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele bineînţeles la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective. Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră. Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat.

El a precizat că există doze de vaccin antigripal care au fost cumpărate de către Ministerul Sănătăţii şi a menţionat că persoanele vulnerabile trebuie să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/450414/social/raed-arafat-covid-19-se-va-asocia-cu-gripa-sezoniera-si-vom-avea-o-perioada-dificila/

COMMENTS