Premierul Ludovic Orban, anunț de la Botoșani despre derularea cursurilor pe perioada alegerilor locale
20/09/2020 10:34 in STIRI

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Botoșani, că nu se pune probleme suspendării cursurilor pe perioada alegerilor locale. El a precizat că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile se vor face online.

"Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor“, a decarat premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că urmează să se ia o decizie în acest sens, cu consultarea tuturor factorilor, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii.

"Avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor“, a mai spus Orban.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/451170/administratie/premierul-ludovic-orban-anunt-de-la-botosani-despre-derularea-cursurilor-pe-perioada-alegerilor-locale/

COMMENTS