Tânăr din Botoșani premiat în Italia, la cea de-a 29-a ediție a Premiului Internațional „Giovani e Poesia”
21/09/2020 08:55 in STIRI

Un tânăr din Botoșani a obținut premiul I la secțiunea F (foto-poesia/in memoria di Angelo Villa) la cea de-a 29-a ediție a Premiului Internațional „Giovani e Poesia”. Este vorba despre Vincenzo Avădani.

Sala Consiliului Primăriei din Triuggio (MB) a găzduit cea de-a 29-a ceremonie a Premiului Internațional „Giovani e Poesia”, ediție la care România și Republica Moldova au obținut 15 premii și diplome speciale, înmânate de către organizatori, Centrului Cultural Italo-Român, partener al acestui proiect internațional din anul 2010. Ceremonia de premiere s-a desfășurat într-un cadru mai restrâns datorat contextului actual, cu participarea și concursul Fundației Giovani e Poesia, Primăriei din Triuggio și a altor fundații și organizații locale din zona Monza-Brianza, potrivit Rotalianul.com.

Premiile și diplomele speciale obținute de România au fost înmânate doamnei Violeta Popescu, președinta Centrului Cultural Italo Român, în condițiile absenței tinerilor români la eveniment, urmând expedierea acestora la adresele câștigătorilor.

La cea de-a 29-a ediție a Premiului Internațional „Centro Giovani e Poesia-Triuggio” au participat 675 de autori cu un număr de 647 compoziții.

Prezența străină a fost următoarea: 227 din Bulgaria, 59 din Bangladesh, 52 din România, 25 din Maroc, 12 din Senegal, 8 din Pakistan, 7 din Albania, 5 din Peru și Moldova, n.4 din Germania, Egipt, Ucraina, Croația și Turcia, n.3 din China, Tunisia și Serbia, n.2 din Ghana, Venezuela, Indonezia, Benin, Spania, Rusia și Algeria, n.1 din Nigeria, pentru în total 440 de autori.

COMMENTS