Bugetul pe anul 2021 – adoptat în Parlament! Primele subvenții APIA deblocate pentru fermieri!
02/03/2021 22:17 in STIRI

Subvenții deblocate odată cu adoptarea bugetului de stat pe 2021! Parlamentul a adoptat în această seară bugetul de stat pe 2021 în forma propusă de Guvern, cu 234 de voturi pentru și 170 împotrivă. Odată cu adoptarea bugetului de stat pe acest an, subvențiile agricole precum Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT vegetal și zootehnie) sau acciza pentru motorină (ajutorul de stat pentru trimestrele III și IV din 2020) vor putea fi deblocate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și vor ajunge în conturile fermierilor.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente.

Premierul Florin Cîţu a precizat că bugetul pe acest an demontează minciunile celor de la PSD. ”Bugetul demontează minciunile socialiştilot de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv: că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Acesta a fost singurul argument. În rest vor ţipa tot anul. În rest minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a declarat premierul în plenul reunit de marţi.

Bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se ridică în acest an la 26.005.827.000 de lei – credite bugetare, însă banii pentru despăgubirea fermierilor care au avut calamități de secetă la culturile de primăvară lipsesc din forma finală a bugetului adoptat de Parlament.

După votul final din Parlament, forma Legii bugetului va fi transmisă către Palatul Cotroceni pentru promulgare din partea Președintelui Klaud Iohannis. Ulterior, actul normativ trebui publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Sursa:agrointel.ro

COMMENTS