Impozite propuse a fi majorate cu 300% și 400%, în 2024, pentru o anumită categorie de clădiri din municipiul Botoșani
21/11/2023 14:42 in STIRI

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a propus majorarea impozitelor pentru clădirile abandonate situate în intravilanul municipiului, începând cu anul 2024. Această măsură vizează atât clădirile obișnuite cât și cele monument istoric.

Conform reprezentanților Primăriei Botoșani, s-a identificat un număr de zece clădiri abandonate care nu sunt întreținute, iar pentru acestea se propune o majorare semnificativă a impozitelor. De exemplu, pentru Casa Silion de pe strada I.C.Brăteanu, care este considerată monument istoric, se propune o majorare cu 400% a impozitului pe clădiri pentru anul 2024. Verificările au fost efectuate de o comisie stabilită de primar, care a constatat starea de neîngrijire a clădirii. Deși municipalitatea a emis o somație către proprietar pentru efectuarea de lucrări de îngrijire în termen de șase luni, aceasta nu a fost respectată.

Propunerea de majorare cu 400% a impozitului pe clădiri se aplică și altor clădiri abandonate, precum o clădire de pe strada Manolești Deal nr.6 și o clădire de pe strada Ion Simionescu. Pentru terenurile aferente acestor clădiri, se propune o majorare a impozitului cu 300%.

Aceeași măsură de majorare cu 400% a impozitului pe clădiri este propusă pentru Casa Palaga de pe strada Octav Băncilă și o altă clădire de pe strada Parcul Tineretului. Alte clădiri și terenuri identificate în paragină, precum cele de pe strada Cornișa nr.5, Bulevardul Mihai Eminescu nr.68 și nr.58, Aleea Maxim Gorki, vor fi supuse aceleiași majorări de impozite.

În toate cazurile prezentate, somații au fost trimise către proprietari pentru a-și îngriji proprietățile, însă aceștia nu au luat măsuri. Propunerile privind majorarea impozitelor cu 300% și 400% pentru aceste clădiri urmează să fie supuse aprobării în ședința din luna noiembrie.

Vezi aici unul din proiecte!

 

COMMENTS