600 de elevi de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” au simulat, astăzi, modul de reacție în cazul izbucnirii unui incendiu în timpul orelor
21/11/2023 14:50 in STIRI

Peste 600 de elevi de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din municipiul Botoșani au participat la un exercițiu de evacuare în caz de incendiu în timpul orelor. Acesta a avut loc în cadrul unei simulări, iar elevii, împreună cu cadrele didactice, au demonstrat că au cunoștințele necesare pentru a reacționa adecvat în situații de urgență.

Elevii au fost instruiți să părăsească clădirea în mod organizat și să se adune la locul de adunare desemnat. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au vorbit elevilor despre importanța prevenirii incendiilor și despre comportamentul adecvat în astfel de situații.

Principalele indicații pentru elevi în caz de incendiu includ anunțarea incidentului primului adult întâlnit, păstrarea calmului, părăsirea clădirii sub supravegherea unui cadru didactic, urmarea căilor de evacuare marcate și evitarea întoarcerii spre locurile unde se manifestă incendiul pentru a lua obiecte personale.

 

COMMENTS