Avertisment CERT-RO: Atacuri informatice care vizează utilizatorii Facebook
24/06/2020 16:08 in STIRI

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra unei campanii de tip phishing desfășurată în această perioadă și care vizează utilizatorii Facebook. Concret, prin intermediul unei postări pe pagină, victimele sunt informate că le-a fost blocat contul, pentru distribuirea de informații false.

Ulterior, atacatorii cer utilizatorilor să acceseze un link de deblocare, unde aceștia sunt rugați să-și introducă datele personale. CERT-RO subliniază că aceste postări “au ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă”.

Specialiștii recomandă utilizatorilor să nu acționeze impulsiv în mediul online și să citească cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor.

“Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate”.

 

 

 

https://www.europafm.ro/avertisment-cert-ro-atacuri-informatice-care-vizeaza-utilizatorii-facebook/?fbclid=IwAR3L0Ny22UTxrUCu_8EiOLDqZ4nc1p2EA-RHyrDeWL4-il8l9_ygl1dNuzg

COMMENTS