Situație incredibilă la Botoșani! Un restaurant funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru. O tânără a murit electrocutată la muncă
06/07/2020 15:50 in STIRI

Un restaurant din Dorohoi, județul Botoșani, funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru, de un an de zile. Și asta după ce un angajat al restaurantului, o tânără de 26 de ani, a murit electrocutat în timpul programului. Fata a intrat în stop cardio-respirator după ce a deschis lada frigorifică.

"Din procesul verbal de cercetare la fața locului rezultă că nu s-a aplicat niciun sigiliu și nici nu a fost ridicat vreun bun cu titlu de mijloc de probă. Ulterior, raportul medico-legal a stabilit ca și cauză directă a decesului electrocutarea. Astfel, în data de 28.02.2020 s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice judiciare care să constate starea tehnică a mesei frigorifice la data accidentului. Abia după patru luni mai târziu a avut loc convocarea părților pentru a se efectua cercetările. Practic, lada frigorifică a fost nesigilată începând cu 09.07.2019 până la data de 10-07- 2019 și la data efectuării expertizei de către ITM până în ianuarie 2020”, susține, potrivit BZI.ro, Mihaela Reznic, avocat.

Astfel, după ce angajații au lucrat cinci luni la masa respectivă, poliția a venit și a pus din nou sigiliul. Restaurantul și-a continuat activitatea, fiind interzis doar lucrul la bancul unde a avut loc accidentul.

"Angajații vorbesc că s-au mai curentat, mai pișcă masa. Chiar eu vorbisem cu o doamnă care lucra împreună cu fata mea și mi-a zis că în momentul în care punea mâna pe întrerupător o mai curenta”, povestit, pentru bzi, mama fetei de 26 de ani care a murit după ce s-a electrocutat la locul de muncă. Angajatorul nu a primit nicio sancțiune în urma accidentului de muncă.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/441285/social/situatie-incredibila-la-botosani-un-restaurant-functioneaza-cu-sigiliul-politiei-pe-bancul-de-lucru-o-tanara-a-murit-electrocutata-la-munca/

COMMENTS