A doua etapă a vaccinării anti COVID a început în centrul comunitar de la Colegiul Asachi: Prima persoană imunizată, un bărbat
18/01/2021 11:38 in STIRI

A doua etapă a vaccinării anti COVID a început, luni, la Centrul comunitar al Colegiului Gheorghe Asachi din Botoșani. Acesta a fost amenajat în sala de sport a colegiului și are trei cabine. Prima persoană imunizată, care se încadrează în etapa a doua, a fost un bărbat. 

"Începând cu ora 8.00 s-au prezentat cei care s-au programat pentru vaccinare. Acum, dimineață, a fost o problemă cu sistemul informatic, dar e la nivel național. Urmează să fie remediat în cel mai scurt timp, iar cei programați vor fi introduși în sistem manual, ulterior vor primi adeverința de vaccinare când sistemul va fi remediat”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

La Centrul de Vaccinare de la Colegiul „Asachi” se vor vaccina luni 120 de persoane, urmând ca ulterior numărul acestora să crească. De miercuri, se deschide și Centrul de la Dorohoi. 

"Astăzi avem 120 de persoane care se vor vaccina. Numărul maxim va fi de 180 de persoane pe municipiul Botoșani, la acest centru, deocamdată, și 60 de persoane de miercuri la Dorohoi, la sala din spatele Primăriei. Avem foarte mulți care vor să se vaccineze, din toate categoriile: fie cei peste 65 de ani, fie personal din instituțiile statului care au intrat în faza a doua. Chiar cei din învățământ vor să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a precizat Adăscăliței.

 

COMMENTS